Čišćenje i demontaža bazena

Sa dolaskom hladnijeg vremena, uživanja pod suncem u montažnom bazenu nažalost dolaze svom kraju. Kako bi očuvali bazen za nadolazeća ljeta, napisali smo kratku uputu kako pravilno spremiti bazen za iduću sezonu.

VAŽNA NAPOMENA: Prije ispuštanja bazenske vode, molimo da se informirate o zakonima ili propisima koji reguliraju ispuštanje veće količine kemijski tretirane vode u prirodu. 

Ispuštanje vode

Na dnu svakog montažnog bazena nalazi se odvodni ventil. Potrebno je odvrnuti čep sa ventila te po potrebi spojiti adapter i crijevo. Drugi kraj crijeva postavite na mjesto gdje želite ispustiti bazensku vodu. Kada ste pripremili crijevo, odvrnite prsten na ventilu u smjeru kazaljke na satu čime će se voda krenuti ispuštati.

Kada se sva voda ispusti prsten na ventilu vratite u originalan položaj tako da ga okrećete suprotno smjeru kazaljke na satu i vratite čep.

Vodu iz bazena možete ispustiti i uz korištenje pumpe za pražnjenje bazena

Čišćenje bazena

Nakon što je bazen potpuno prazan, potrebno je provjeriti stijenke i dno bazena. Ukoliko primjetite mineralne naslage, potrebno ih je ukloniti s odgovarajućim sredstvom ( u našoj ponudi dostupan je Cleaner K ).

Nakon što ste uklonili mineralne naslage, potrebno je ukloniti tragove masnoće i ostalih nečistoća blagim sredstvom za čišćenje ( u našoj ponudi dostupan je Iveclean TM ). Toplom vodom i sredstvom temeljito očistite unutrašnjost bazena te ga obrišite mekanom krpicom ili ručnikom.

Kada je platno potpuno čisto i suho, možete krenuti sa demontažom bazena.

Demontaža bazena

Kako bi demontirali bazen, potrebno je pratiti upute o sastavljanju tako da krenete od kraja uputa prema početku.

Sve dijelove konstrukcije potrebno je očistiti i osušiti prije pospremanja.

Filtar iz pumpe bacite u smeće, te očistite i osušite pumpu i pripadajuća crijeva

Ukoliko posjedujete dodatnu bazensku opremu, potrebno ju je očistiti i osušiti prije pospremanja

Bazen i dijelove spremite na mjesto gdje temperatura neće prelaziti 5ºC – 38ºC.

Ukoliko iduće sezone primjetite oštećenje na bilo kojem bazenskom dijelu, slobodno nas kontaktirajte. Za sve Bestway bazene moguće je dobaviti bilo koji neispravan dio.

Hvala što ste nam ukazali povjerenje kupovinom Bestway bazena, nadamo se da ćete pratiti navedene upute i uživati u svom bazenu nadolazećim ljetima

Napiši komentar