Povrati i zamjene

 

ZAMJENA ILI POVRAT ISPRAVNIH PROIZVODA

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu može se vratiti poštom ili kurirskom službom (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, isključivo nekorištena u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu tvrtke ZOVAK d.o.o. , Teslićka 25, 10040 Zagreb, s naznakom – povrat robe.

Povrat sredstava

Ukoliko želite povrat sredstva, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji da izvršimo povrat sredstava, u suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Troškove transporta za povrat snosi kupac. Povrat sredstava za vraćene proizvode ne uključuje prvobitne troškove transporta. Povrat sredstava će biti izvršen u roku od 14 radnih dana nakon što zaprimimo proizvod na skladište.

Zamjena proizvoda

U slučaju zamjene proizvoda za drugi proizvod, kupac samostalno snosi troškove dostave do skladišta (ZOVAK d.o.o. , Teslićka 25 , 10040 Zagreb) i od skladišta do kupca po aktualnom cjeniku dostave.
Besplatna dostava ne odnosi se na zamjenu ispravnih proizvoda.

Napomene

Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni. Svi povrati nepropisno zapakirani ili oni kod kojih je došlo do vidljivih oštećenja u transportu neće biti preuzeti, nego će biti vraćeni pošiljatelju o njegovom trošku.
ZOVAK d.o.o. niti u kojem pogledu ne može biti odgovoran za pošiljke oštećene ili izgubljene u transportu koje se šalju od strane kupca prema ZOVAK d.o.o. prilikom povrata ili zamjena ispravnih proizvoda.

ZAMJENA ILI POVRAT NEISPRAVNIH PROIZVODA

Na svu kupljenu robu u slučaju neispravnosti proizvoda primjenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača, članak 5, stavka 2. Na svu tehničku robu koja podliježe jamstvenom roku primjenjivo je trajanje jamstva istaknuto na jamstvenom listu koji je priložen uz proizvod za ostalu robu koja nema jamstveni rok kupac je dužan kupljenu stvar na uobičajeni način pregledati i o vidljivim nedostatcima obavijestiti prodavatelja u roku od 8 dana.

U slučaju reklamacije, molimo Vas da nas prije vraćanja robe obavijestite elektronskom poštom ili telefonski s opisom problema.

Napomene

Jamstvo uvažavamo jedino uz jamstveni list i račun koji je isporučen prilikom isporuke robe.
Prije prijave neispravnog proizvoda molimo vas da provjerite jesu li su baterije koje stavljate u proizvod (ukoliko su potrebne) ispravne i umetnute na ispravan način. Ukoliko u navedenom jamstvenom roku vraćate tvornički neispravan proizvod, ZOVAK d.o.o. snosi troškove popravka ili zamjene 

Jamstvo se NE priznaje u sljedećim slučajevima

• Ako se kupac ne pridržava uputstva za upotrebu proizvoda
• Zbog kvarova nastalih višom silom (požar, poplava, udar groma i sl.)
• Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
• Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom korisnika
• Ako kupac nestručno ili nebrižljivo postupa s proizvodom
• Nepravilnom upotrebom te izloženošću uređaja neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima
• Šteta uzrokovana čišćenjem neprikladnim sredstvima
• Oštećenja nastala korištenjem neispravnih, zastarjelih ili neodgovarajućih baterija
• Spajanje uređaja na izvore energije koji nisu propisani
• Oštećenja nastala neadekvatnom uporabom ili čuvanjem, oštećenja nastala kao rezultat kvarova na električnim instalacijama, kontakta uređaja sa tekućinama, vatrom i sl.
• Oštećenja nastala kao posljedica intervencija i popravaka neovlaštene osobe
• Ukoliko je serijski broj prepravljan ili izbrisan
• Iz jamstva su isključeni rezervni dijelovi koji se normalnom uporabom troše
• Redovna kontrola ispravnosti nije uključena u jamstvo