Uvjeti poslovanja

 

INFORMACIJE O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

Zovak d.o.o. za trgovinu i usluge
Teslićka 25
10040 Zagreb


Adresa elektroničke pošte:
info@zovak.hr

Info telefon:
01/2995 194
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.


Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom od 9:00 do 17:00 te subotom od 8:00-14:00 sati.

Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.


Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Zagrebu
Račun u Erste & Steiermarkische bank d.d.
IBAN HR8724020061100404195

Račun u Zagrebačka banka d.d.
IBAN HR3023600001102482721

Napomena: Molimo kupce da ne vrše uplate na navedene račune bez prethodne obavijesti


Iznos temeljnoga kapitala društva: 88.700,00 kn / u cijelosti uplaćen u novcu


Član uprave društva: Branko Zovak
Matični broj: 080378533
OIB: 31454769235

 

1. OPĆE ODREDBE

Internetska stranica www.kupanac.hr je u vlasništvu trgovačkog društva Zovak d.o.o. koji omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.kupanac.hr koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.kupanac.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.kupanac.hr u skladu s njima.

Pristup na internetske stranice www.kupanac.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole a koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Svi materijali koje se nalaze na www.kupanac.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Zovak i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom,  odgovor ćemo poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

2. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.kupanac.hr

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca

3. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Zadržavamo pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.kupanac.hr stranica.

4. CIJENA

Obvezujemo se jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).
Sve cijene prikazane na internet trgovini www.kupanac.hr su izražene u eurima, u sve cijene uključen je PDV. Dodatno, uz cijenu u eurima prikazana je i cijena u Hrvatskim kunama, preračunato po fiksnom tečaju konverzije. U cijenu proizvoda nisu uračunati troškovi pošte

Periodično ćemo, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, nećemo primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

5. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Podaci o proizvodima na www.kupanac.hr sačinjeni su temeljem naše baze podataka.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Posebno ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.kupanac.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.kupanac.hr , zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.kupanac.hr , može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, obavijestiti ćemo kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz ponude koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

6. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

Pouzećem
Online kreditnim/debitnim karticama
Virmanski po predračunu

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, elektronskim ćemo putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

Je li poruka u Junk/Spam folderu
Je li mailbox pun
Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.kupanac.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, elektronskim ćemo putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada zaprimimo potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Zovak d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda, zadržavamo pravo otkazati bilo koju narudžbu bez obzira na odabran način plaćanja.

7. NAČIN KUPNJE NA WEBSHOPU

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.

Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim PDV-om.

Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobija uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Plaćanje“.

Nakon pritiska na tipku „Plaćanje“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Cijene svih proizvoda su informativne i podložne promjeni bez prethodne najave. Sve fotografije su simbolične i informativnog karaktera.

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a www.kupanac.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će www.kupanac.hr izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.kupanac.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

8. NAPLATA

Sve cijene izražene su u eurima  s uključenim PDV-om, dodatno, cijene su izražene i u Hrvatskim kunama, izračunato prema fiksnom tečaju konverzije.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

kupanac.hr omogućuje kupnju i plaćanje odabranih proizvoda na slijedeće načine:

1. Plaćanje kreditnom/debitnom karticom izravno putem web stranice koristeći najmoderniji sustav plaćanja kreditnim karticama WSPay : MasterCard, Maestro, Visa, Diners

2. Pouzećem

3. Virmanski, putem predračuna

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste za autorizaciju i prikupljanje, odnosno u izvršavanju obveza prema ugovoru ili ugovoru, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje ugovora (autorizacija i prihvaćanje) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

Ime i prezime
E-pošta
Telefon
Adresa
Grad
Poštanski broj
Država
Vrsta kartice
Broj kartice
Datum isteka kartice
CVV broj

WSPay osobne podatke ne obrađuje niti koristi u druge svrhe osim za izvršenje ugovora o autorizaciji i prikupljanju.

WSPay osigurava ispunjavanje svih uvjeta postavljenih važećim propisima o zaštiti podataka za obrađivače osobnih podataka, a posebno provedbu svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera, što je posebno potvrđeno certifikatom PCI DSS L1.

9. KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA

Našim Facebook prijateljima povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja.

Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta upišite točan tekst i/ili znakove na kuponu, potvrdite ga – i popust će se automatski obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u „Košarici“ u trećem koraku procesa plaćanja. Dakle, iskoristite ove pogodnosti neposredno prije nego završite Vašu kupovinu.

Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona. Ako u bilo kojem trenutku zapnete, rado ćemo Vam pomoći.

U slučaju korištenja različitih popusta, oni se ne zbrajaju već se samo jedan uzima u obzir

10. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe HP – Hrvatska Pošta

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).

Obavezujemo se isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati  jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
Da naručeni proizvod preuzme na adresi trgovine uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja
Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

Kada putem dostavne službe isporučimo proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, imamo pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

11. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

Odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

12. PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može sukladno čl. 10 ZZP uputiti prigovor Zovak d.o.o., e-mailom na: info@kupanac.hr ili poslati putem faxa na broj: 01 2920 110 ili pismeno na adresu: Zovak d.o.o., Teslićka 25, 10 040 Zagreb, uz napomenu “kupanac.hr prigovor” 

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

Isporuka robe koja nije naručena
Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Zovak d.o.o. i to e-mailom na info@zovak.hr ili poslati putem faxa na broj: 01 2920 110 ili pismeno na adresu: Zovak d.o.o., Teslićka 25, 10 040 Zagreb.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Zovak d.o.o. potvrditi će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora

U slučaju opravdanog prigovor, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

Prihvatiti ćemo povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdanog prigovora, u cijelosti snosimo trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom

13. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

– ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

– ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

– ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, obvezujemo se izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

14. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Zovak d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svojih kupaca sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Izjava o povjerljivosti vrijedi za internet trgovinu www.kupanac.hr
Korištenjem internet trgovine korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima o povjerljivosti podataka i načinima uporabe www.kupanac.hr internetske stranice.

Prikupljanje osobnih podataka

Prilikom kupnje u internet trgovini, korisnik dozvoljava da Zovak d.o.o. kao Upravitelj baze podataka sve podatke obrađuje sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Zovak d.o.o. će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih koristiti samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

Zovak d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici poduzeća Zovak d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Korištenje osobnih podataka 

Vaše podatke koristimo u procesuiranju narudžbe u odjelima financija, skladišta i logistike. U tom procesu više djelatnika tvrtke Zovak ima pristup podacima u svrhu izdavanja naloga,
pripremanja naručene robe, pakiranja, adresiranja i izrade računa.

Podatke kupaca čuvamo i koristimo do trenutka kada kupac ne zatraži promjenu (korisnik bilo kada može zatražiti da se njegovo ime i podaci uklone s liste za slanje marketinških poruka). U slučaju neovlaštenog upada u bazu podataka ne odgovaramo za posljedice.

Dijeljenje osobnih podataka 

Osobne podatke kupaca dijelimo sa kurirskom službom koju je kupac odabrao prilikom dovršetka narudžbe, na način da ih upisujemo u sustav kurirske službe u svrhu ispisa adresnice kako bi narudžba mogla biti dostavljena.

Dovršetkom narudžbe kupci nam daju izričitu privolu da njihove podatke podijelimo sa kurirskom službom koju su odabrali, te da njihove podatke koristimo unutar tvrtke Zovak d.o.o. u svrhu procesuiranja narudžbe

15. PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga kupanac.hr internet trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama Zovak d.o.o. trgovina te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.

Zovak d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

16. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora

 

Obrazac za jednostrani raskid ugovora. (za preuzimanje kliknite na PDF ikonu)

Opći uvjeti kupovine (za preuzimanje kliknite na PDF ikonu)